Historisch Tamboerkorps der Koninklijke Marechaussee

Instructeurs

Jan van Lienden

Adjudant b.d. Jan van Lienden

Vanaf 25 oktober 2008 staat het Historisch Tamboerkorps der Koninklijke Marechaussee onder de muzikale directie van Jan van Lienden, voormalig slagwerker van het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee. 

Eerder was Jan ook de tamboer maitre van ons korps en een tijd lang de instructeur van de slagwerk groep. Op 17 december 2022 heeft Jan deze taken overgedragen aan Jan van Putten.

Vanaf zijn jeugdjaren is Jan al actief in de muziek en hij begon zijn muzikale loopbaan bij het "Harmonie Orkest Utrecht", gevolgd door een jarenlang lidmaatschap van "de Bazuin", eveneens uit Utrecht.

Op 19-jarige leeftijd trad hij in militaire beroepsdienst bij de Koninklijke Marechaussee en werkte jarenlang in diverse werkvelden van het Wapen.

Jan van Putten

Marechaussee der 1e klasse b.d. Jan van Putten

Op 1 oktober 1981 is Jan als 11-jarig jongetje begonnen met muziek maken. In 1993 heeft hij zijn slagwerkdiploma A behaald. In de jaren er na diploma B, C (met aantekening melodisch A) en diploma D (met aantekening melodisch B). In de tussentijd heeft Jan ook zijn tamboermaître-diploma behaald. In 1997 is Jan begonnen met een vooropleiding om instructie te geven in de muziek. In 2002  heeft Jan zijn opleiding gehaald tot instructeur voor on-gestemd en gestemd slagwerk. In de jaren is Jan als slagwerkdirigent verbonden geweest aan diverse malletbands, een slagwerkgroep, een jeugdmalletband, en aan een slagwerksectie van een drumfanfare. Jan heeft zijn dienstplicht vervuld bij het wapen van de Koninklijke Marechaussee. In 2008 tot 2014 heeft Jan gespeeld bij de Fanfare van het Korps Nationale Reserve. (FKNR). Vanaf 2014 tot 2018 heeft Jan gespeeld bij het Vrijwillig Fanfarekorps der Genie (VFKG). Op de donderdagavond is Jan allround concertslagwerker bij het podiumorkest van de Van Limburg Stirumkorpsen in Wezep.