Historisch Tamboerkorps der Koninklijke Marechaussee

Instructeurs

 

Kapitein b.d. Simon Kleinjan

Na 10 jaar als infanterist in diverse functies bij de Koninklijke Landmacht actief te zijn geweest kon hij in 1980 de overstap maken naar de Militaire Muziek. Hij werd achtereenvolgens tewerkgesteld bij het Garde Grenadiers, de Koninklijke Militaire Kapel en de laatste 12 jaar als kapelmeester en tamboer-maitre bij het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee, waar hem in 2006 in de rang van Kapitein eervol ontslag werd verleend.
Vrijwel direct daarna werd het Historisch Tamboerkorps der Koninklijke Marechaussse opgericht en werd hij de eerste tamboer-maitre en instructeur.
In 2008 kwam deze taak in handen van Jan van Lienden.
Sedert februari 2024 berust de muzikale leiding wederom bij Simon Kleinjan.

Jan van Putten

Marechaussee der 1e klasse b.d. Jan van Putten

Op 1 oktober 1981 is Jan als 11-jarig jongetje begonnen met muziek maken. In 1993 heeft hij zijn slagwerkdiploma A behaald. In de jaren er na diploma B, C (met aantekening melodisch A) en diploma D (met aantekening melodisch B). In de tussentijd heeft Jan ook zijn tamboermaître-diploma behaald. In 1997 is Jan begonnen met een vooropleiding om instructie te geven in de muziek. In 2002  heeft Jan zijn opleiding gehaald tot instructeur voor on-gestemd en gestemd slagwerk. In de jaren is Jan als slagwerkdirigent verbonden geweest aan diverse malletbands, een slagwerkgroep, een jeugdmalletband, en aan een slagwerksectie van een drumfanfare. Jan heeft zijn dienstplicht vervuld bij het wapen van de Koninklijke Marechaussee. In 2008 tot 2014 heeft Jan gespeeld bij de Fanfare van het Korps Nationale Reserve. (FKNR). Vanaf 2014 tot 2018 heeft Jan gespeeld bij het Vrijwillig Fanfarekorps der Genie (VFKG). Op de donderdagavond is Jan allround concertslagwerker bij het podiumorkest van de Van Limburg Stirumkorpsen in Wezep.