Historisch Tamboerkorps der Koninklijke Marechaussee

Vacature bank Historisch Tamboerkorps der Koninklijke Marechaussee

 

Het Historisch Tamboerkorps der Koninklijke Marechaussee (HTKMar), tegenwoordig bestaand uit mannen en vrouwen heeft plaats voor:

 

  1. Enkele tamboers voor de slagwerksectie;
  2. Enkele blazers voor de signaal trompet in Es; 
  3. Een lyra speler.

 

Kandidaten kunnen zich via de het e-mail adres info@historischtamboerkorpskmar.nl of rechtstreeks bij de voorzitter C. Peter c.peters@casema.nl aanmelden en zullen dan worden opgeroepen voor een proefspel op de Koning Willem III kazerne waarbij aan de onderstaande voorwaarden moet worden voldaan:

  1. Goede bekendheid en beheersing van het notenschrift; het HTKMar leidt geen muzikanten op;
  2. Goed kunnen/willen functioneren in een tamboerkorps met een militaire uitstraling en werkwijze;
  3. In staat en bereid zijn tot het bijwonen van optredens op mars- en showgebied, ook in het weekend.

 

Het proefspel bestaat uit het afleggen van een bekwaamheidstest op het desbetreffende instrument, alsmede een test inzake houding en exercitie tijdens een marcherend optreden.

Een persoonlijk gesprek met het bestuur maakt eveneens deel uit van de sollicitatieprocedure.

 

Na aanstelling zal dienst worden gedaan in de functie als vrijwilliger en betrokkene treedt niet in dienst bij de Koninklijke Marechaussee. Geüniformeerde optredens vinden plaats in het Marechaussee-uniform dat gedragen werd in de periode 1950-1975.

 

De repetities zullen plaatsvinden éénmaal in de drie weken op de zaterdagen van 10:00 uur – 16:00 uur in een vooraf vastgesteld jaarrooster, zie kopje agenda op onze site. Deze repetities zullen voornamelijk plaatsvinden op de Koning Willem III kazerne in Apeldoorn.